HUND 2009

För tredje året i rad så har Camilla och jag varit till Stockholm på en av Sveriges största hundutställningar och haft det bra. Det är andra året som vi bor på Rica Talk Hotel som ligger vägg i vägg med Stockholmsmässan i Älvsjö och det är verkligen det absolut bästa stället man kan bo på när man ska in på mässan, inget onödigt släpande på jackor och saker och man kan kila upp på rummet när man vill. Var otroligt mycket folk, kändes trängre än det gjort tidigare år, tror att det totalt var ca 24 000 besökare under hela helgen, kul med så mycket hundfolk! Eftersom vi inte hade med våra hundar så kunde vi gå runt och titta precis hur vi ville så vi har hunnit se det mesta, bedömning av diverse raser, agility, lydnad, alla möjliga finaler och sist men inte minst freestyle! Finns ingenting jag tycker är så häftigt inom hundsporten som freestyle, kort sagt så är det "dans med hund", alltså olika rörelser i takt med musik. Man kombinerar ihop sitt eget program och det gör att det är en väldig variation på alla uppträdanen, en del har en tydlig historia bakom medan andra kan vara rena dansprogram, allt är möjligt. Var många otroligt duktiga ekipage som tävlade under helgen och de såg ut att ha väldigt kul! Både Camilla och jag sitter på läktaren och bölar när det är något program som är extra bra, jag är väldigt känslig för de som spelar upp en historia och att se samarbetet mellan förare och hund gör att jag får tårar i ögonen direkt. Freestylen är helt klart helgens höjdpunkt och till alla er som inte sett denna sport någon gång så se till att göra det, det är imponerande även om man inte är hundmänniska! Haha måste berätta också, vi gick såklart på vår älskade restaurang dit vi nu har gått varje år och som vanligt åt vi pasta don pollo, oemotståndlig!

Lite bilder från helgen

Lisa och Troja


Elzwiks Lincoln



Freestyle, världens coolaste pudel!


Mer freestyle, Frida Binette och Poppy


Jätteroligt uppträdande före "Best in show" med

XLNT MARC!


Årets BIS-hund blev en Västgötaspets


Nöjda, glada, galna och mätta efter en heldag på HUND 2009 med

avslut på favoritrestaurangen. Laddade för ännu en dag full med hundar!




Julstämning

 

Julen börjar snart infinna sig på riktigt och med den kommer även allt julpynt och mys, ska ta fler kort sen på hur det ser ut här. Det här är i alla fall min julby som står i bokhyllan (vi har en likadan uppe också) och den lilla granen som vakar över min ena kalender. Nu ska jag fortsätta lyssna på julmusik och binda en krans!


Julen nalkas...

Ber om ursäkt för att förra inlägget krånglade och inte har kommit på plats förrän nu fast det var ungefär två veckor sen jag skrev det. Har tänkt blogga flera gånger men det har inte riktigt blivit av men efter påtryckningar nu från olika håll så är jag igång igen! Lite roligt att ni faktiskt saknar det när jag inte skriver, that makes me happy!

Äntligen har det blivit december, som vi har väntat! Det har i alla fall jag gjort, i ca två månader har jag gått runt med en smygande julkänsla och nu är det dags för massa mys och pyssel. I år har jag 4 julkalendrar, en med choklad, en som jag köpte från "De Handikappades Riksförbund" (DHR), en julklappskalender som mamma har gjort och TV-kalender. Tycker tyvärr att julkalendrarna på TV bara blir sämre och sämre så vi har börjat köpa de gamla klassikerna och i år är det dags för "Trolltider". Minns att vi såg på den på fredagstimmen när jag gick på lågstadiet och att vi älskade den så det ska bli spännande att se hur jag uppfattar den idag. Om inte annat så är det åtminstone julstämning i den och det är huvudsaken.

Om jag hinner senare idag så ska jag skriva ett inlägg där ni får se lite hur julfint vårat hus har blivit nu till första advent. Just det, inatt har det snöat också och det gjorde mig GLAD imorse!

Tycker ni lika mycket om december och julen som jag? :)

Läkare nästa?

Nu sitter jag på tåget påväg hemåt efter att ha spenderat en vecka i Sundsvall hos mina släktingar.
Åkte upp på söndag och på måndag var första dagen som jag  gick med på Hudiksvalls sjukhus som praktikant, kvart över 5 ringde klockan så då var det bara att masa sig upp ur sängen och ta tåget till Hudik. I fyra dagar har jag sedan följt med mammas kusin och hunnit med att se diverse operationer. Visste inte alls vad jag hade att vänta mig men det har verkligen varit hur spännande, intressant och roligt som helst! Alla har varit supertrevliga och förklarat vad de har gjort, första dagen förstod jag knappt ett ord av detta medicinska språk men sista dagen kunde jag hänga med lite bättre. På torsdag natt fick jag vara med när min "morbror" hade bakjour och då fick jag se ett kejsarsnitt, vilken känsla det var! Fruktansvärt fascinerande att det ena sekunden är en människa och i nästa så är det två, det är ganska ofattbart när man ser det. Att plocka ut en händelse som har varit den absolut bästa tror jag inte går för hela veckan har bestått av höjdpunkt efter höjdpunkt. Vill återigen tacka familjen O för en helt, helt underbar vecka som har fått mig att må otroligt bra och gett mig en knuff i rätt riktning inför framtida val!

RSS 2.0