Theres är här!

Äntligen har min pärla kommit hit!! Har väntat hela dagen och nu på kvällen mötte jag upp henne på stationen så nu är vi hemma hos mig och ska mysa med film <3


Måste plugga

Hasta kvasta! Precis som Mara i Trolltider så är det precis vad jag måste göra. Klockan 17 idag ska en uppsats vara inlämnad och klar så jag måste sätta fart med den nu. Därför hörs vi senare, tjing!

Min dag

Fuskar lite och lägger in i efterhand för jag skrev det här i fredags, 15/4.


Min dag idag har hittills varit väldigt bra!

Den började med att jag som vanligt snoozade fyrtio-elva-tusen gånger och kom ur sängen vid 10, lite senare än planerat... Jag hoppade in i duschen och sen åt jag en macka innan jag var tvungen att skynda mig iväg neråt stan. Eftersom jag har bestämt mig för att bli djursjukvårdare så behöver jag lite hjälp med att strukturera upp studierna för att ta mig dit. Jag fick träffa samma studievägledare som förra gången och fick lite hjälp och framförallt ett telefonnummer till någon som kan hjälpa mig bättre.

Det var två timmar kvar innan mitt seminarium skulle börja och eftersom jag ändå var nere på stan så gick jag till Wayne's för att äta lunch. Satte mig på deras uteservering och läste lite och åt en sallad med apelsinjuice till. Så otroligt mysigt att sitta där i solen! Idag känns som en sommardag och förhoppningsvis så kanske jag har fått lite färg.

Jag strosade runt på stan lite och köpte sen med mig en glass och gick ner till ån och bara njöt! Fick agera fotograf åt ett härligt tjejgäng som ville ha en gruppbild, tror att en var utklädd till Hollywood-fru eller något.

Jag hann också med att ringa den andra studievägledaren som jag hade fått numret till och han var superbra och trevlig. Kommer absolut ta kontakt med honom igen nästa gång jag behöver hjälp. Tror att jag börjar få ordning på det här inför hösten nu.

Just nu är klockan snart 14 och jag sitter på en bänk i solen i Carolinabacken och skriver. Ska ta och röra mig mot skolan nu och klara av det fruktade seminariet så fortsätter jag att berätta om min dag sen!

Och nu är sen...

Seminariet gick över förväntan, vi har läst en bok som heter "The Remains of the Day", skriven av Kazuo Ishiguro, och tyvärr kan jag tala om att den till min förvåning var så fruktansvärt dålig! Blev riktigt besviken då jag trodde att den skulle vara bra, det är samma författare som har skrivit "Never Let Me Go" som också går på bio just nu. Den tror jag är väldigt bra och jag vill verkligen se filmen innan den slutar visas på bio, den som vill följa med mig kan väl höra av sig ;) Hursomhelst, idén med boken är bra och den är skriven på ett sätt som passar den, hade inte kunnat vara på något annat sätt men jag somnar efter en sida... Det var dock intressant att läsa om den i en intervju med författaren.

Efter seminariet så traskade jag och Jennie runt på stan och kikade på bl.a. hårfärg (nu är hon sommarblond och fin!) och mötte upp en av hennes vänner. Det underbara vädret gjorde att vi inte kunde motstå en glass vid ån! (Lite glass har väl aldrig skadat någon??) Det blev årspremiär för kulglass och det var såå gott! Kände direkt att nu är säsongen här, beslutsångest-säsongen, kan aldrig bestämma mig för vad jag vill ha och velar i evigheter innan jag nästan alltid hamnar på det jag alltid tar.

Lite senare begav jag mig hemåt för en myskväll hemma med mig själv, god mat och film! (Tror jag, minns inte riktigt för det här skriver jag i nutid och herregud, mitt minne sträcker sig inte tre dagar bakåt i tiden!)

Så småningom lade jag huvudet på kudden och sussade sött efter en mycket härlig dag! ♥

Mot IKEA

Har ett och annat otalt med min nyinköpta skohylla, den är för stor och vägrar krympa och ge plats åt bättre behövande (toadörren vill kunna röra på sig mer än en cm)! Därför ska vi nu gemensamt bege oss till IKEA för att klara upp detta lilla missförstånd vi har (LÄS: jag kommer dumpa den där för en annan). Dessutom ska jag ta och bekanta mig med 16-kronors köttbullarna.

So long!

Vad jag har bestämt mig för

Just det ja! Jag hade ju inte tid att berätta sist vad jag har bestämt mig för, ett livsavgörande beslut... lite livsavgörande iallafall.

Jag...

ska...

bli.....


Så här ligger det till kära vänner, det här är vad jag har framför mig nu. Efter att i flera år ha vinglat och vacklat, "bestämt" och ångrat, hissat och dissat i ett rasande tempo så kom jag i veckan fram till mitt beslut. Jag gick till en studievägledare och blev inte mycket klokare av det, ungefär som de andra gångerna jag har gjort det. Gick hem och satte mig med överstrykningspennorna (som jag förövrigt numera knappt kan leva utan, i kombination med flik-lappar) i högsta hugg och markerade ALLT som jag tyckte lät minsta lilla intressant. Jag gick in i det för att komma fram till ett beslut eftersom sista ansökningsdag till högskolor och universitet närmade sig med stormsteg. Rätt som det var så fick jag nog och tittade ut genom fönstret i minst en minut och försökte förstå det som mitt undermedvetna just hade trätt fram och berättat:

DJURSJUKVÅRDARE!

Det är såhär jag trivs bäst!


Ja gott folk, det är vad jag ska bli och jag vet knappt vem eller vad som bestämde det men jag antar att det var jag hehe. Betygen behöver höjas för att jag ska ta mig in och det får ta den tid det tar, att ha bestämt sig är så otroligt skönt att det inte går att beskriva. Nu väntar ett basår här i Uppsala och samtidigt ska jag pröva upp de ämnena på komvux på sidan om. Jag tror på det här, att få hålla på med det jag tycker om och kan, djur. På sikt kanske det blir ett friskvårdscenter för hundar, vem vet, just nu känns allting möjligt och det känns som att någon har (som jag läste tidigare idag och tyckte lät så bra) lyft av en blöt yllefilt från mina axlar.

Stor kram till er alla! ♥

Min älskade vän <3

Häromdagen pratade jag med mina kära, älskade vän Theres!! Kan inte fatta att det är 8 månader sen vi sågs sist... 8 hela månader?! Imorgon kommer hon hem igen och ska bli kramad ändå tills hon ber om nåd ♥


Hahaha!!

Okej, jag såg just en sak som var hysteriskt rolig! Jag har en påse med jordnötter hemma...

Fine, alla ser att det är en påse jordnötter...


Ingredienser: Jordnötter, vegetabilisk olja, salt.
Salthalt 1,5%.
Kan innehålla spår av nötter.

Jaa, vad ska man säga? Man har inte roligare än man gör sig!! :D

Jag har något roligt att tala om också... jag har bestämt mig... men det har jag inte tid att berätta nu!


Bondlurkar

Äh vad sjutton, slänger upp en bild till, jag gillar min nya kategori!

"Snyggingar på bänk" kallar jag denna.

Tjalala va ja e' gla'!!

Kulturtentan är avklarad!!!! Kan knappast bli så mycket bättre. Innan trodde jag att det skulle gå käpprätt åt h-vete men efter att ha snabbläst om några olika speciella saker två timmar före tentan så kändes det i alla fall lite bättre och tur som jag hade så kom några av dem på tentan. Vet inte hur rätt allting blev men det är så obeskrivligt skönt att det äntligen är över. Förra måndagen skrev jag ju om samhället och det kändes också helt okej faktiskt så nu är det bara att hålla tummarna, jag kollar ungefär 15 ggr om dagen om resultatet har kommit hehe. Även om jag skulle bli underkänd igen så kan jag för tillfället släppa den här kursen för då kan jag inte göra något åt det förrän till hösten.

När jag gick hem efter tentan idag så kändes allting så lätt och glatt, världen hade så många fina färger! Tror att jag har gått runt i en bubbla några veckor som har gjort min syn gråare och gråare men idag fick jag äntligen hål på den och alla färger trädde fram igen, det är ju såhär det ska kännas!


Ur arkivet

Just nu, bara sådär hux-flux, så införde jag en ny kategori här i bloggen,
Ur arkivet
kommer den att heta och här är det första inlägget!

Jag och Tova 2010


Läget just nu i bilder

 

 


Kanske kan det börja lugna ner sig...

snart...

Den här veckan har verkligen varit en mardröm skolmässigt, att saker och ting har blivit klara i tid är ett under och jag förstår absolut inte hur det har gått till. Eftersom mitt rum håller på att bli ommålat så har jag fått äran att bosätta mig hemma hos Tant! Det är så mysigt att bo här så jag skulle nästan kunna flytta in på heltid, fast det vet jag inte om bror min skulle gilla ;) Ägg är roligt, kladdkaka är gott och det är kul att göra en egen musikalisk tolkning av en film som inte kan det där med musik! Så kan sammanfatta dessa dagar!

Jag måste verkligen plugga men först tänkte jag ta mig till Fyris och simma lite, har inte gjort det på en vecka och nu längtar jag efter att få sjunka ner i vattnet och plaska runt lite. Från att solen sken för en stund sen så har det övergått i ösregn dock, känns inte jätteroligt att bege sig ut i men snart börjar simhallen fyllas med för mycket folk och då vill jag inte vara med nå mer. Först måste jag hem och hämta saker och se om herr målare sköter sig men framförallt se om jag har fått min post som jag längtar så efter!! Annars tänker jag ringa företaget och vara arg, det är något jag har varit bra på i veckan också, att bli arg på folk ^^ (fast inte utan anledning, jag är en snäll människa som inte blir arg så ofta!)

Jaha, nu måste jag rusa! Tjing!

RSS 2.0