Skor

Inte kunde jag tro att jag skulle lägga upp en bild på ett par skor här... men med en envis nästan-göteborgare så kommer här en bild på skorna jag köpte idag! ;)


Har haft en väldigt trevlig dag med min syster med shopping, skratt och thaimat ♥

Kalas!

Jajjemän här har vi haft kalas, ännu bättre upp än stora kalaset i Katthult! (Emil är väl bara bäst ändå) Efter många långa hemliga förberedelser så stod huset färdigt för fest förra lördagen och det blev hur bra som helst!
Från början, pappa har fyllt 70 men skulle inte ha någon fest utan ville hellre åka till Kreta med familjen, jag har tjatat om att det är klart att han ska ha fest, fyller ju för sjutton 70, är inget  man gör varje dag. Hursomhelst så ledsnade jag på att nästan ingen var på och då pappa som sagt hellre ville åka på semester så gjorde vi det.

Födelsedagsmiddag på Gabbiano


Efterhand som tiden gick så kände vi att vi ville ha fest ändå, en hemlig en, herregud 70 år, klart det ska firas! Sagt och gjort, planerna började ta vid och pappa visste absolut ingenting, vi är flera som har slagit våra kloka huvuden ihop och klurat ut lekar, beställt mat osv. Ju längre tiden gick så började pappa säga att "jaa... vi kanske skulle kunna bjuda in några på lite födelsedagskalas?" Mamma och jag var väldigt negativa mot det och pappa kan inte ha känt sig alltför glad hehe. Vi sa att vi har ju redan varit på Kreta och firat och vi sa ju det istället för fest. Pappa försökte och försökte och när vi var uppe i Älvdalen så ville han bjuda dem på lite kalas så för att hålla masken så bjöd vi på lite smörgåstårta där och han kände sig rättså färdigfirad där iallafall. Pappa fortsatte att tjata om sitt kalas och bjöd in några få på kalas idag, med tanken att vi firar både pappa, mig och Mimmi som alla har fyllt år. Vad han inte visste var att det skulle bli fest helgen innan...

Veckan före den stora dagen var vi tvungna att hålla pappa hemifrån för att jag skulle kunna städa och i viss mån möblera om. Planen var att mamma och pappa skulle åka på husbilssemester och komma hem lagom till kalaset men när husbilen då strejkade fick vi lite småpanik, skulle han vilja åka hem direkt och laga den? Som tur var lyckades mamma på olika sätt hålla honom kvar i Älvdalen och veckan var räddad! Vi hade sett till att gästerna skulle komma runt 16-tiden på lördag och att pappa skulle komma lite senare så att alla visste vad som gällde och stå gömda inne i huset. Till saken hör att jag lurat pappa att jag och Karro skulle åka till Berlin men med terrorhoten som kom så sa vi att vi stannade i Malmö, med andra ord, pappa var stensäker på att jag var där. En liten bit utanför Falun så stannade mamma och pappa och mamma sa att han, utan att fråga, skulle byta om till de finkläder hon sett till att det fanns i husbilen. Hemma på gården hade vi byggt ett valv med ljusslinga och ballonger och satt ut marschaller och längs vägen satt upp skyltar riktade till pappa... jag mötte honom på garageuppfarten med ett champagneglas och sa att jag inte var i Malmö eller ens hade varit det, och att jag tyvärr hade ljugit för honom en hel del på senaste tiden. Åjo, nog såg jag tårarna i ögonen när det började gå upp för honom vad som var pågång :) När jag konstaterat att han nog inte skulle få en hjärtattack så gick vi in, där möttes han av sjungande släkt och vänner! En mycket lyckad fest med tokig tipspromenad, god mat och dryck, roliga lekar och väldigt trevligt sällskap! Döm om pappas förvåning och glädje när det gick upp för honom vad vi hade ordnat för honom och dessutom fick han en massa fina presenter, bl.a. en flaggstång, även om det tog honom en liten stund att fatta det ;)

 

Vill säga ett JÄTTETACK till alla er som har varit med och på olika sätt fixat det här!!! Det gjorde vi bra!

 

Bilder kommer när jag har fått tag på dem.


RSS 2.0