24 februari 2011

Har precis tagit en dusch och sitter nu här i pyjamas och känner mig nästan som en människa igen. Idag har inte varit någon toppendag men inte så jäkla dålig heller egentligen, mest bara väldigt seg. Känner mig som en uppsvälld klumpeduns efter att ha ätit alldeles för många chokladrån idag så nu har jag gömt dem i lådan längst ner i byrån för jag vill inte ens se dem hehe. Min kära mor kom med den goda idén att jag ska lära mig två ord från varje område på det jag har tenta på imorgon och sen får vi hoppas att jag har valt just rätt ord! Det hade varit otroligt skönt att klara tentan imorgon men jag har en dålig magkänsla inför den... Har alltid varit duktig och pluggat så det har känts okej innan men den här gången har motivationen försvunnit. Ska försöka ta igen det nästa vecka när vi har tenta på kulturdelen.

Vill mycket hellre skriva här än plugga men nu måste jag ta tag i det så kan jag återkomma hit senare ikväll!

Rix FM!

Såhär ser min tisdagskväll ut!

Har suttit och pluggat samhälle mer eller mindre konstant sen 10 imorse, med pauser för att äta och få lite frisk luft, det vore väl f*n om det inte ger utdelning på fredag när det är tentadags! Som vanligt så går radion i bakgrunden och klockan 6 börjar det bästa när "Kvällar med Christian Hedlund" drar igång. Jag har hört programpunkten "Vad Sjunger Indiern?" otaliga gånger men just idag fick jag för mig att, vad sjutton, om jag kan så ringer jag! Sitter där med telefonen i handen och numret inslaget och kommer på vilken låt det är på första raden, funderar på om jag ska ringa och tänker att "Ääh, varför inte?!". Förväntar mig att höra en röst säga "Tack för ditt samtal, tyvärr..." men det går fram signaler istället, antar att det gör det en stund och att den meningen kommer sen men helt plötsligt så svarar grabben! Döm om min förvåning! Jag har tydligen lyckats bli samtal nummer 12 och får prata med min absoluta favoritprogramledare!! Sen var ju låten rätt också så då vann jag en skiva!

Ååh it made my day!


Kris och skandal!

I början på veckan var jag så sugen på att lägga upp nästa del av min lista direkt men sen tänkte jag att jag skulle spara det till lite senare i veckan så det inte blev så tätt. Det gick ju som det gick, vips så var veckan slut och här sitter jag nu, utan en uppdatering och är alldeles för trött för att skriva. Får se om det kan hinnas med imorgon, får bli en dubbelvecka!

Sålänge bjuder jag på fina bilder av (förra) årets pepparkakshus!




Alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag är en mysig dag tycker jag, den är sådär härligt full av kärlek av alla slag. (hjärtslag... okej, dålig humor!) På föreläsningen den dagen så hade en kompis med sig muffins med sött hjärtströssel på och jag blev så glad, så glad! Sen måste jag säga att jag kände mig lite ensam, kom hem och satt och försökte plugga, det gick inte så bra och jag var inte alls glad längre. Dock väntade jag på posten så den kollade jag många gånger och till slut kom den!

Rockbjörnen håller posten!

När jag flyttade hit så missade vi att ta med fjärrkontrollen till TV:n och efter att mina föräldrar lyckats med konststycket att skicka fel fjärrkontroll så kom nu den rätta och jag blev överlycklig för det betyder att jag kan titta på House och Let's dance!! Måste säga tack till mina föräldrar som var snälla och skickade den! Hur som helst, det var ju ett stort paket också och det visste jag inget om, öppnar det och där ligger ett jättefint duschdraperi och ett sött alla hjärtans dag-kort, gissa om jag blev lycklig! ♥ Tack snälla mamma och pappa!!

Just det! Precis innan jag hittade den roliga posten så ringde Lotta och frågade om jag ville komma hem till henne och Emanuel och äta middag, självklart!

Jag köpte med mig blommor och choklad och traskade dit och hade en supermysig kväll med god mat och underbart sällskap. Som de äkta tanter jag och Lotta är så hade vi lite syjunta och satt i soffan och stickade hihi.

Med andra ord så blev min alla hjärtans dag en kanondag och jag hoppas att alla ni fina också hade en bra dag med era nära och kära! ♥

Om mig

Det här är nog en av de situationer som är vanligast att man hittar mig i, ett virrvarr av grå fluffiga hundar!

Som de flesta nog vet så är jag en tjej (!) på 21 år, även om jag numera nästan alltid får tänka till innan jag svarar på hur gammal jag är, minnet har börjat svikta. Är född i Uppsala men uppväxt i Falun och har även tillbringat stora delar av mitt liv i Älvdalen där jag har ett gäng släktingar. Har som alla andra gått i skolan alldeles för länge och blivit så klok att det nu är stopp, mer kunskap verkar inte vilja gå in i hjärnan. Nejdå, allvarligt talat så gick jag Natur på gymnasiet med inriktning Miljö då jag inte alls vet vad jag vill bli när jag blir stor. Jag har bott och pluggat i England ett tag och det var den absolut bästa tiden i mitt liv. Efter att ha velat runt så hamnade jag i Sundsvall ett halvår där jag praktiserade och jobbade på en veterinärklinik, var en tid som gav mig otroligt mycket! Efter ännu mer velande efter det så har jag åter hamnat i Uppsala där jag nu läser en engelskakurs på universitetet. Har precis flyttat in i en studentkorridor där jag bor med 4 andra och trivs väldigt bra. Det var kortfattat vad jag har gjort här i livet.

Nu borde det säkert komma en sån där; jag är en glad och snäll person som bryr mig om andra människor och är helt enkelt bra på de flesta sätt, och se, så var de! Det sägs att jag har nackdelar också men de tänker jag inte promota för ;) Från att jag var väldigt liten har jag haft ett stort djurintresse och det ser ut som att det tänker hålla i sig, har haft både kanin, häst och ett gäng hundar som jag älskar över allt annat! Den som säger ett ont ord om mina djur bör passa sig...

Jag gillar att göra många olika saker, hålla på med djur såklart, träffa vänner (nähä?!), leka tant och brodera och baka bullar, resa, titta på folk, springa, åka bil, lyssna på musik och ja, en hel del!

Vad jag kommer bli när jag blir stor återstår att se, som jag säger till alla som frågar, ena veckan vill jag bli läkare, nästa veterinär, sen äga ett hotell, sen journalist, kanske skådespelerska osv... Antar att det kommer med tiden och fram till att den insikten gör det så tänker jag ha kul!

Sikta högt, faller du så faller du hårt, annars kommer du hur långt som helst!





13 februari 2011

Good morning!
Igår var jag på min första gask, den var för oss som är helt nya vid universitetet och det var väldigt roligt. Satt bredvid två jättegoa tjejer som jag hoppas att jag kan hålla kontakten med. Imorse tog jag en härlig sovmorgon, vaknade runt 10 med huvudvärk så vände på mig och sov ett par timmar till hehe. Har precis avslutat min frukost och passar på att blogga lite innan jag måste sätta igång med pluggandet och sen springa till ICA och handla. Igår rensade vi frysarna och frostade av dem så ikväll ska vi ha korridorsmiddag av de saker vi hittade som inte var någons.

Snart kommer första delen av listan!

Bloggens framtidsplaner

Sitter här vid mitt fina bord och skriver lite innan jag alldeles strax ska krypa ner i sängen, måste läsa mer inför morgondagens seminarium. Blä! Men det är bara att bita ihop och göra det för jag har bestämt att den här kursen ska genomföras på ett bra sätt.

Vet att jag har sagt det många gånger förut så varför skulle ni tro mig nu när jag säger att jag ska ta tag i bloggandet hehe. Såfort jag har fått till några saker så ska jag visa er hur mitt nya hem ser ut! En annan idé jag har fått är att göra en sån där månadslista, går ut på att man ska skriva om olika saker enligt en lista i 30 dagar. Tycker det verkar vara kul så det kommer jag göra, kan redan nu säga att det kommer inte bli en sak om dagen men en sak i veckan har jag tänkt. Låter det som något? Har en känsla av att jag kommer fastna i det eftersom jag älskar olika typer av listor! Kommer börja den här veckan!

Såhär ser den ut:

Vecka 01 – Om mig
Vecka 02 – Min första kärlek
Vecka 03 – Mina föräldrar
Vecka 04 – Det här åt jag i dag
Vecka 05 – Vad är kärlek?
Vecka 06 – Min dag
Vecka 07 – Min bästa vän
Vecka 08 – Ett ögonblick
Vecka 09 – Min tro
Vecka 10 – Det här hade jag på mig i dag
Vecka 11 – Mina syskon
Vecka 12 – I min handväska
Vecka 13 – Den här veckan
Vecka 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Vecka 15 – Mina drömmar
Vecka 16 – Min första kyss
Vecka 17 – Mitt favoritminne
Vecka 18 – Min favoritfödelsedag
Vecka 19 – Detta ångrar jag
Vecka 20 – Den här månaden
Vecka 21 – Ett annat ögonblick
Vecka 22 – Det här upprör mig
Vecka 23 – Det här får mig att må bättre
Vecka 24 – Det här får mig att gråta
Vecka 25 – En första
Vecka 26 – Mina rädslor
Vecka 27 – Min favoritplats
Vecka 28 – Det här saknar jag
Vecka 29 – Mina ambitioner
Vecka 30 – Ett sista ögonblick


Sov gott! ♥

Turné del 2, eeh...

Ja så de kan gå! Ett par månader sådär mellan uppdateringarna trots att jag hela tiden tänker att jag ska bli bättre... Har insett att jag nog nästan inte har några bilder på turnén efter att jag kom hem från Tyskland. Det finns några men de kommer jag inte åt nu för jag har köpt en ny dator i julas. Det jag gjorde iaf var att första hälsa på lite släktingar i Skåne en dag och sen åkte jag till andra släktingar i Göteborg, mycket roligt både och!! Efter några dagar i götet så bar det av mot lilla Hindås där jag hälsade på en tjej vid namn Anna! Vi träffades som hastigast på en Tokio Hotel konsert förra året och fick bra kontakt så jag åkte och hälsade på helt enkelt! Var där i 4 (tror jag) dagar och hade jättekul! Vi funkade fint ihop som tur var hehe, man vet ju aldrig hur det kan gå när man egentligen inte känner varandra och sen ska bo ihop några dagar. TACK för härliga dagar! Minuset med Hindås var att det slängde på mig någon skum förkylning eller något och vips! så försvann min röst, lät som en kråka en dag men på kvällen dog den helt några timmar. Som tur var så var det när vi var på bio och såg senaste Harry Potter så jag inte behövde prata men sen kom kråkan tillbaka som tur var, blev nästan rädd där ett tag! Hade tänkt ta en sväng förbi Linköping för ännu ett släktingbesök men både min hälsa och min plånbok sa, åk hem! Så tuffade jag hem igen.

TACK alla ni som var med på min miniturné och öppnade era hem för mig!

RSS 2.0