Smått hypad!

Smått hypad och stressad men glad ändå! Jag har hur mycket som helst att göra, därav världens tidsbrist och ändå är jag rastlös, hur funkar det liksom? Haha så skriver jag här! Men det känns som en bra sak att göra för det var så länge sen. Hinner inte riktigt med det för jag har så sjuuuukt mycket att göra! Nu har det dock lugnat ner sig lite eftersom vi fick mattetentan överstökad igår. Den kändes bra! Heja heja nu schööör vi! Okej det där kräver sin egen förklaring men kortfattat så har jag blivit facerapad x antal gånger av min kära vän Palmy... suck på henne men fy fan vad roligt det var! Man kan lätt få träningsvärk av att skratta!

Kan ni tänka er att en tentahelg kan vara riktigt rolig och mysig?! Det hade jag inte väntat mig. Har pluggat matte med Palmy som ett ... hela förra veckan och i fredags bosatte hon sig här och sen körde vi! Vi har verkligen pluggat, pluggat, sovit, pluggat, ätit nästan enbart TT på dygnets alla timmar (TentaTacos!), pluggat och pluggat lite till! Men så kändes tentan bra också som sagt, den har vi nog spikat!

Hahaha jag var tvungen att döda lite tid med att klippa ihop några godbitar!

Använd miniräknaren till viktiga saker! "Ska vi gå hem och äta tacos? Nu har vi deriverat klart, satans hungrig? Svar ja"


Kära Palmy, inte klok på en fläck men ack så bra
ett gammalt träd kan vara ändå!

Idag började dagen med fyra timmars kemilabb men den blev lite längre än planerat för det strulade i början. Den fina blå lösningen vi skulle leka med tog slut men läraren hittade en ny som tur var. Vi är säkra på att det var fel på den! Blev inte riktigt rätt men det löste (haha lösning-löste!) sig ändå, måste vara för att vi är så kungliga på att labba! Det drog ut på tiden en timme däremot och sen gjorde vi stan en sväng och nu har jag kommit hem och äntligen ätit lunch! Har just bytt lampor men det var en sort jag inte hade hemma så måste kila iväg och köpa den! Sen ska jag städa korridoren, mitt rum, laga mat till matlådor, teckna hemförsäkring, bjuda korren på fika, packa inför hemfärd på torsdag för det hinner jag inte imorgon och sen plugga! Helst hade jag velat hinna träna en sväng också... hmm! Kanske ska uppfinna ett sätt så att dygnet får några timmar till, det känns som en bra idé!

Puss och kram!

Gårdagens checklista

♣ Skura cykeldäck med diskborste i badkaret - Check!

♣ Peta ur stenar ur cykeldäck med plackers (såna där tandgrejer ni vet) - Check!

♣ Komma en minut försent till IKEA för att få köttbullar - Check!

♣ Nästan bli inlåst på IKEAs toalett efter stängning med Matilda - Check!

♣ Pluggat fysik och somnat av det - Check!

♣ Omedvetet cyklat åt fel håll i en rondell när det kom en bil - Check!

♣ Ätit massa makaroner - Check!

♣ Bäddat rent - Check!

♣ Räknat hur många riskorn det får plats i en matsked - Check!

♣ Räknat ut hur många riskorn det går in i mitt rum om man fyller från golv till tak - Check!

Känns som ett bra dagsverke!


Kan ni gissa hur antalet riskorn i skålen? (Ledtråd: Det är exakt en matsked...)


En syjunta för tre

Tant Lotta och jag brukar som bekant sy lite grann ibland; lite för sällan men oftare än sällsynt kan man säga. Det brukar vara mycket trevligt och hon syr mycket mer än jag då jag har en tendens att fastna i andra saker! Ibland slutar vi i soffan framför en film eller något annat trevligt, t.ex. Lottas farfars fars kluriga leksak. Den är förskräckligt rolig och jag kan sitta med den en hel kväll, den är perfekt att sitta och fippla med för mig som alltid måste hålla på med någonting!


I torsdags hade vi en minisyjunta med utökat deltagande, wiiie! Den tappra skaran bestod av Lotta, Palmy och jag. Efter att jag på något mirakulöst sätt hittat hem till Palm, strukit runt hennes hus som en tjuv och spanat fönster för att fatta vart jag skulle så susade vi och hennes cykel Svarta hingsten hem till Lotta. Vi åt tacos och sen var det bara att plocka fram nål och tråd, eller som i Palmys fall, biologiboken. Lotta pysslade på med sin kjol och även den här fina. Jag ägnade halva kvällen åt att försöka boka tågbiljetter men det var så mycket struuul! Andra halvan gick åt till att flaxa runt och försöka hitta ett bra ställe att börja på på min julgransmatta. Till slut, efter mycket om och men och tappade nålar så gick det och jag sydde hela 5 stygn! Eeh.. Men nu kommer det gå undan, trådarna är sorterade och efter att första stygnet är på plats så brukar det gå som hejsan bara jag har tid! Haha med lite tur så kan den kanske vara klar om 2-3 år!

Framåt 20 över elva-snåret kom jag ihåg att jag lovat Maria att handla lite åt henne och leverera så då hasta-kvastade vi iväg till ICA Väst och sladdade in precis innan stängning. Vi var sist ut! Jag handlade allra sist och på mitt kvitto står det 23:34 fast de stänger 23:30, jätteroligt var det och så härligt glad personal! Jag gillar ICA Väst :) Fast gillar mitt goa ICA Samköp också!

Jaha, frid och fröjd? Nää, jag kom såklart på att jag hade glömt (hallå, var tog det utlovade mästarminnet vägen?! Jag övade mig på minnescykeln idag så kanske att det kommer snart!) Marias typ friterade ost i frysen hos Lotta så vi gick tillbaka och hon kastade ut den genom fönstret. Sen fick Palmy syn på världens sötaste katt som hade jättekort svans och var superkelig. Då var vi ju tvungna att mysa med den ett tag, man ska ta tillfället i akt att gosa så fort man kan!


Så småningom trampade vi iväg hemåt på våra racercyklar efter en mycket trevlig kväll! Kvällens sista uppdrag var leveransen av min nya grej, "Emmas matkasse". Den består av creme fraiche, friterad ost och hushållspapper för den som är intresserad. Ibland kanske det kan bli en överraskande finess på den också om ni har tur, en kaka eller så!

Ser fram emot att syjunta igen! Förhoppningsvis kan några till vara med då men det är sjukt svårt att ha tid samtidigt. Men vem vill inte vara med på sånt här mys! :D

KRAM!!

Mjölk

Jag har börjat förstå vad folk menar med att syskonen Wahlqvist dricker mycket mjölk... Min kära bror och jag var törstiga häromdagen och drack då, såklart, mjölk. På mindre än en minut hade vi druckit upp en liter... Mjölk är ju bara så gott! Kan få världens mjölkcravings ibland och då är det bara att springa ut i köket, nästan så att man inte hinner hälla upp alla gånger! Mums med mjölk, det är gott och nyttigt!


Maria gillar också mjölk!


Har ni sett vilka fina mjölkar, man blir ju glad av dem!

RSS 2.0