Djursjukskötare in the making

Det har hänt än hel del (hinner ju liksom hända lite på över ett år...) sen sist. För några år sedan bestämde jag mig för att bli djursjukskötare men sen började jag vela igen. Efter att ha velat klart och hunnit läsa halvvägs på sjuksköterskeprogrammet bestämde jag mig på riktigt. Sökte in till programmet förra våren och till min stora glädje så skulle utbildningen nu flytta från Skara till Uppsala! Därmed höjdes dock intagningspoängen en del också. Efter det första urvalet var jag på femtonde reservplats och hoppet levde kvar. När resultatet från andra urvalet kom så satt jag i en husbil, på en parkering i Birsta i Sundsvall. Reservplats fyra. Blev extremt besviken för inte skulle väl fyra stycken, i en urvalsgrupp på sjutton personer, tacka nej till en av Sveriges mest sökta utbildningar? Två veckor före skolstart började SLU kalla reserver. En dag gick, två dagar gick och modet sjönk ytterligare. Den tredje dagen var mamma och jag ute i skogen och plockade bär. På väg hem (när mobilen fått täckning igen) kollade jag mailen för tusende gången. Tomt. Ett futtigt reklammail från Cervera var allt som hade kommit. För säkerhetens skull kollade jag skräpmailen också. Där var det! Mailet om att jag blivit erbjuden en plats på Djursjukskötarprogrammet. Jag skrek rakt ut och mamma höll på att köra av vägen! Vi stannade på en parkering och läste det om och om igen båda två och när vi insåg att det var sant blev vi nog lite tårögda. En och en halv vecka senare var jag på plats för min första dag i skolan! 

Nu har jag läst klart första året och sommarjobbar som djurvårdare på utökad nivå här på djursjukhuset i Falun. Äntligen har jag också fått uppleva känslan av att hitta rätt! 

Övat tassbandage på Mascot

På ett kreativt sätt lärt oss hur en njure fungerar

Lagt mitt första bandage på en plasthäst

Tagit EKG på en mjukishund

Haft hästpraktik på Gotland i två veckor

Träffat en liten kotte!

Återuppståndelsen

Det kanske är dags för den här lilla bloggen att åter få se dagens ljus?! 

När jag hade gått och lagt mig igår så kom jag ihåg min blogg och sen dök en smart tanke upp: det kanske finns en blogg-app! Mycket riktigt, det gjorde det och det gör det ju tusen gånger lättare att skriva här! 

Länge leve bloggen!


RSS 2.0